Picture from Leila.se


Kexbotten

300 g digestivekex
150 g smör

Cheesecakesmet


600 g philadelphiaost
2 1/2 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit kvalitetschoklad
1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.

3. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.

5. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.

6. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.

7. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.

8. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.

9. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.

10. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.

11. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.

12. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

 

I'm not going to translate it for you, sorry. I guess most of you are Swedish anyway... :) 
 

1 kommentarer

Emma

09 Apr 2013 00:59

Åh det där måste man ju nästan prova, ser suuuupergott ut!!! Jag ska också åka till USA 13/14 och jag undrar om du vill göra ett länkbyte med mig?? :)

Svar: Ja det tycker jag absolut att du ska göra! Den var supergod, toppbetyg av alla gäster... Länkar gärna! :D
Isabelle Torsleff

Kommentera

Publiceras ej